Khamis, 1 Januari 2009

HATI-HATI!!: Faliq Fakhri Bin Mohammad (SCAMMER)

Sila hati-hati dengan mamat nih! Sila baca sampai habis!

Pekerjaan: SCAMMER sepenuh masa

Faliq Fakhri Bin Mohammad dan Nik Saiful Anuar
No 8 Rakr Pelagat 3
22000 Jerteh Terengganu

IC 920517115129
akaun maybank : 163046276448

umur 17 tahun

lahir 17-May-1991

Alamat: Sekolah Menengah Teknik Besut, No 8 Rakr Pelagat 3, 22000 Jerteh, Terengganu

Nickname:
- hyip_infopro, prokraix, apache_sereng, teamshell, aijam, faliq fakhri, rajalawak, Zack Haiway, easyreload, easyreload.net

YM ID:
- easy_reload2009@yahoo.com
- easyreload@ymail.com
- faliq@ymail.com

Email:
- admin@easyreload.net
- apache_sereng2007@yahoo.com
- prokraix@gmail.com

Website dia : http://www.jconserv.net/

no hp : 0132933561, 0148195280

search penipu ni!
Google
http://rajalawak.nice-forum.com/



kredit:
putera.com
wangcyber.com

kecik-kecik dah jadik scammer...xde keje lain ke?

19 ulasan:

  1. dah kene cekup dah budak ni sebelum sempat aku one by one dgn budak ni.

    BalasPadam
  2. Saya mangsa seterusnya, reload celcom rm60, katanya pakai ambank, interbank ke maybank saya, dah sms no. receipt interbank tu. Bawah ni bukti reload saya, saya pakai Mymode.

    14/4/2009 Purchase Receipt No. 20250303 CelcomELoad RM10 to 0136420958
    14/4/2009 Purchase Receipt No. 20250297 CelcomELoad RM10 to 0136420956
    14/4/2009 Purchase Receipt No. 20250105 CelcomELoad RM40 to 0136420956

    Hari ni 23/4/2009. Macam ni lama interbank. Saya google no. hp dia 0136420958. Jumpa cerita pasal dia scam paypal. Aduss..... lepas ni sape plak? Adakah berterusan dia boleh bermaharaja-lela camni. Takde apa kita boleh buat ke dgn budak ni?

    BalasPadam
  3. budak besut ni aku boleh g cari ni

    BalasPadam
  4. Dia nih sms aku suruh top up rm10,aku kata aku hanya jual top up pada orang yang aku kenal sahaja.

    Dia kata akan bank in nanti,aku kata bank in dulu baru aku topup.

    Dia merayu lagi,aku pun kesian kat dia aku kata "okla aku top up rm5 dan ko tak perlu bayar"

    So aku pun top up rm5,dia reply kata nak gak rm10,tapi aku dah tak layan dah lepas tuh..

    2 hari lepas tuh dia sms mem aku plak minta transfer mypoint rm50...bila aku cek naik nama dia...terus aku bagitau bro Adi prepaid4u...

    Dan la nih dah ada pop up kat web Mymode....

    Harap2 tak de lagi orang yang terkena dengan dia...

    http://homebiz.prepaid4u.net

    BalasPadam
  5. aku terkena ari ni RM160 topup number dia
    memang dia SIAL!!

    BalasPadam
  6. aku kena 150!! bodoh..aku wat repot polis

    BalasPadam
  7. kata dah kene cekup!!sekarang die nyamar nak jadi dealer plak...aku dah nak kene tp aku cam no die...kene maki la apa lagi..ko pikul la duit org yg ko tipu tu kat akhirat nnt..

    BalasPadam
  8. no baru con man kita 0199204145

    BalasPadam
  9. 013-6420956 celaka bdk ni... msg daftar agen reload.. dah bank in duit.. cek takde.. call2 tk nak angkat.. sial nye bdk ni.. gi mampos lagi baik arr.. duk ats dunia ni wat semakk jela..

    BalasPadam
  10. baru je kena hari ni.. tahniah buat sy krn tak alert ng berita2 semua ni.. rm130 melayang. niat baik nk tlg kawan.. (kebetulan dia sebut nama kwn sy.. so bantulah, student kan..) modus operandi dia.. dia push kita smpai kte rse pressure n nak masukkn topup kt nombor dia. sy yg tgh pressure dlm kuliah ni pun.. masuk kn lah topup. 5 transaksi, 4 nombor. btw, dia tau lah sy ni pempuan.

    BalasPadam
  11. miss aween, situasi kte same.huhuu..aku lg trok, kne tipu rm260. dye guna name kawn aku, mmg btul2 kbetuln..niat nk tolong kwn. alih2 aku pulak kne tipu.. ade sorg lg kwn dye name aida kamarudin, kate nk jd agen top up, bgtaw da bank in, bersungguh2 yakin da bank in, aku serhkn hal ni kt stokis je..alih2 stokis percaye wlaupon duit xmasuk agi..rm340 mlayang.mmg btol2 jahat diorg ni..satu geng!! same2 org jerteh..ni profile aida kamarudin:

    951127115686
    Pt 22 kg tok motong, jerteh..
    0136420956..

    aida ni xgune name die la, name liyana jd agen top up, sila berhati2 ngan diorg ni..

    hari ni aku try check budak aida ni kt sekolah, smk pelagat. skg tggu feedback dr pihak skolah.. dri gaya pihak sek. maybe bdk aida nih mmg sek tuh..smk pelagat jerteh..

    aku da repot polis dua2 pnipu besar ni..tp polis xwat pape pon kt kes aku, suh bwk ke mahkamah..bgi ak kn, kes2 cam nie kna setel dri awal2.. kecik2 menipu, pastu mencuri, merompak last2 membunuh kot.. itulh kesannya klu x mencegah kes2 nie dri awal.. apa nk jd ngan anak bangsa kta d masa dpn..

    diorg ade geng skg ni, bkn 2 org ni je yg msg aku 4no, tp aku terkene ngan 2 ni..berhati2 ngan geng inii..aku ade snarai no geng2 die, nt aku post no tu..

    p/s: aku kne tipu 28feb 2010, n aku repot polis 3 mac 2010..

    BalasPadam
  12. 4 nombor yg contact aku, 2 aku tertipu..

    0136420956 - kne tipu
    0199204145

    0148495365 - cube mnipu tp xberjaya
    0173790392

    ni nombor yang xcontact aku, tapi nombor die ditopupkan oleh 0136420956..- 0199624611..i wonder siapalah pemilik nombor ni..dalam rekod transfer top up, die dpt top up paling banyak, sampai skali top up rm100..mungkin dia pemilik nombor sebenar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  13. 0136420956
    aida kamaruddin

    0199204145
    faliq fakhri mohd
    920517115129
    no8 rkr pelagat, jerteh..

    ni profile no tu, kawn aku tolong trace kan..

    BalasPadam
  14. huhu.. yang penting kalau duit tk dapat lg jgn layan. aku pun pernah kena.. tp nasib baik skit jer.

    kes aku:
    dia mesej aku pakai ym

    tiba2 je dia mesej aku kata nak topup 3rgit. esok dia bayar sbab ari da malam. aku bagi la, 3 ringgit je pn takkan nk tipu kowt.

    besoknya dia tak bayar n mmg x bayar2 dah, seminggu lepas tu dia mesej kata nak bayar topup tu n mintak masuk 7ringgit lg. untuk senangkan dia transfer duit. kepala otak dia.. memang aku tak topupkan dia la. pastu dia trus diam.

    BalasPadam
  15. Macam mane nak cakap yer, nak kata korang yang tertipu ni bodoh pun tak boleh, sekolah tahap kolej/university. Lain kali kalau nak tolong kawan pun see face to face. Kalau ada orang nak top up dulu baru bayar, confirmlah dia tipu punya. Jangan layan orang macam ni.

    BalasPadam
  16. Kalau aku org mintak tpup,slain family dan tunang aku,,yg xkenal,lg2 xpnah jmpe,kenal gtu2,jgn hrpla,gmampus,keh3,,

    BalasPadam